Plågade Daniel med sitt stelopererade leende – hur ska han klara prinsjobbet och pressen? var vi väl många som undrade. Nu inser jag att han har fått Sveriges lättaste jobb; han behöver bara vara lite vanlig.

På presskonferensen morgonen efter Estelles födelse räckte det med att han stod där och såg ut som en vanlig nybliven pappa (utom klädseln och frisyren) – rörd och omtumlad – för att hans framträdande skulle hyllas och succéförklaras.

Och med ens blev det tydligt vilken onaturlig och ”knepig” utstrålning de andra medlemmarna i kungafamiljen har – som om de inte har förmågan att producera vanlig mänsklig värme. Utom Victoria som alltid framstått som mer naturlig och – ja, vanligare än sina föräldrar och syskon.

I dag publicerar Expressens söndagsmagasin mitt reportage om Sveriges vanligaste kvinna. Hon heter Anna Maria Johansson, med tilltalsnamnet Maria; hon är 42 år, har två barn – en pojke och en yngre flicka – bor med sin man i en villa värd cirka en miljon kronor och gör en utlandssemester om året. Hon jobbar i vården, är 167 centimeter lång, har skostorlek 38 och motionerar en halv timme om dagen.

Jag designade typkvinnan bland annat med hjälp av Statistisk årsbok 2012 från SCB – och så hittade jag henne i Sundsvall.

Hon fanns, på riktigt! Tvåbarnsmamman Maria Johansson, 42, undersköterska på hjärtintensiven, svarade lugnt och glatt på mina frågor och ALLA fakta ovan stämde, och hon sa:

– Jag vill hellre vara vanlig än udda – jag är supernormal.

Maria i Sundsvall har dessutom förverkligat en av de mest typiska svenska drömmar: Den om en egen stuga nära vattnet; hon har nyligen ärvt sin farmors fjällstuga, bara hundra meter till sjön.

Läs om Maria i Expressen Söndag – och även jag blir intervjuad på ett hörn om hur pass vanlig jag är.

Mer och mer vanligt blir det att campa – men det ska vara bekvämt. Cirka en miljon svenskar har en sovplats i en husvagn eller husbil i vår. Och trenden pekar mot rullande hem med hotellkänsla – med allt från inbyggda espressomaskiner till sminkbord och massagesäng.

Läs mer i mitt reportage i ICA-kuriren.

Och så har jag fått tjuvkika på vårens relationskomedi som verkar urkul – på ett event i torsdags med förhandsvisning på Intiman där jag var moderator.

Föreställningen – med Johan Ulveson, Maria Kulle och Johan Rheborg (JR var roligast på smygvisningen) med flera – handlar om det kanske vanligaste av svenska semesterdilemman: Om hur svårt det kan vara att ordna en trevlig familjehelg när de vuxna syskonen med respektive ska kokonga i ett hus på landet.

Vanliga förvecklingar att älska.